Društvo ljubiteljev starodobnih vozil – Oldtimer club Postojna, je v soboto 27. junija 2020 izpeljalo 15. MEDNARODNO SREČANJE STARODOBNIH VOZIL, kar je bila ena redkih priložnosti za druženje ljubiteljev starodobništva. Zaradi epidemije so bila letos namreč odpovedana številna srečanja po Sloveniji. Zanimanje za dogodek je bilo zato toliko večje in vseh 130 razpoložljivih mest so že v predprijavi hitro zapolnili udeleženci iz Slovenije, Hrvaške, Italije, Nemčije in Belgije.
Zanimiva in lepo vzdrževana ali obnovljena vozila so bila na ogled v centru Postojne, kjer je vzporedno potekala tudi tržnica starin in nadomestnih delov, prikaz stare in nove lestve PGD Postojna, degustacija vin, kuhanje pasulja v premični vojaški kuhinji ter tradicionalni dobrodelni srečelov za obdaritev varovancev VDC Postojna. Zbrane so nagovorili predstavniki organizatorja in podžupan občine Postojna g. Andrej Berginc. 230 udeležencev si je ogledalo Postojnsko jamo nato pa zapeljalo na 50 km dolgo panoramsko vožnjo skozi številne kraje občine Postojna, od Zagona, Strmice, Planine, Unca, Grobišč, Orehka, Hruševja nazaj v center Postojne, kjer se je prireditev zaključila s podelitvijo zbranih dobrodelnih sredstev, spominskih plaket ter pokalov. Postojna, 30.junij 2020 Oldtimer Club Postojna : Iztok Bekš, predsednik
 

Pred pričetkom aktivnosti v letu 2019 je društvo Oldtimer club Postojna izpeljalo redni letni občni zbor. V prostorih podjetniškega inkubatorja Veliki Otok se je zbralo blizu 70 aktivnih članov in simpatizerjev, od skoraj stotnije s krajev od Sežane do Loške doline, ki delujejo v društvu, med njimi sta bila tudi župan Postojne Igor Marentič in podžupan Andrej Berginc. Kritično se pregledali aktivnosti v minulem letu, ki je bilo bogato z njihovo udeležbo na različnih akcijah in odmevno delavno ekskurzijo v Srbijo (Beograd). Zadali so si cilje in smernice že za prihajajočo sezono, ki je tik pred zdajci. Za predsednika društva so za nadalnji štiriletni mandat potrdili zdajšnjega predsednika Iztoka Bekša, za častna člana društva pa so potrdili Igorja Blažino in Marjana Kunila.
Ob koncu uspele skupščine, ki ni minila brez toplega obroka,  so si udeleženci pogledali še zanimivo predavanje ;projekcijo Začetki motorizacije v Slovenski Istri in prvi prihod avta v Koper. Predstavil jo je zgodovinar Leon Vrtovec iz Kopra, ki je dejal, da  bi bilo zanimivo  v prihodnje raziskati tudi kdaj je v Postojno prispel prvi avtomobil.
Foto: Iztok Bekš
Tekst: Brane Fatur
 

Stran 1 od 3

Free Joomla! templates by Engine Templates